O reteta mai speciala, specific spaniol
Dificultate :Redusa / Timp :30 minIngrediente : 500 grame zahar, 250 ml apa, 12 galbenusuri, 2 oua intregi, coaja de 1 lamiie, un praf de zahar vanilat.
Mod de preparare :
Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min) si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Intre timp punem cuptorul la 180 de grade sus si jos, dupa care galbenusurile si cu ouale intregi se bat bine cu robotul sau cu ce avem la indemina, se adauga zeama de zahar putin cite putin si avem grija sa nu se formeze multa spuma pe deasupra.
Se face caramelul cu 100 g de zahar si citeva picaturi de zeama de lamiie , pt a-l pune dedesuptul tavei (daca nu va iese puteti pune cel din comert ), ungeti tava cu caramelul sau cu zaharul ars si se pune compozitia in tava.
Se baga la cuptor pe bainmarie, care consiste o alta tava cu apa in care se pune cea cu compozitia 1 ora. ”Pofta buna!”
Recomandari :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu