marți, 21 ianuarie 2014

Chec in 3 culori

Vrei sa faci ceva deosebit pentru astazi ? Solutia : Chec in 3 culori

Timp de pregatire: 30 minute                                   
Timp de gatire: 40 minute
Timp Total: 01:10 minute
Numar portii: 1 tava cu L = 25, l = 11, h = 7
Grad de dificultate: mediu


Ingrediente chec in 3 culori:

    -225 grame de faina
    -6 oua
    -170 de grame de zahar
    -120 de grame de unt
    -3 linguri de lapte
    -1 lingurita de pudra de cacao
    -1 lingurita de matcha (pudra de ceai verde)
    -coaja rasa de la 1/2 de lamaie
    -1 lingurita de extract de vanilie
    -1 praf de sare

    Ce mai aveti nevoie : unt pentru uns forma, hartie de copt, 2 bucati de carton cu lungimea si inaltimea egale cu ale formei de chec, folie de aluminiu, putin ulei

Preparare chec in 3 culori:

Cum se face checul in 3 culori? Nu atat de greu pe cat ar parea, compozitia propriu - zisa se face chiar foarte usor.. Asadar, ingredientele de mai sus se preteaza pentru o forma de chec mica, aproximativ 11 cm latime, e lunga de 25 de cm. si adanca de 7. Forma trebuie unsa cu unt si apoi captusita cu o coala de hartie de copt. Se unge ca sa nu alunece folia de colo-colo, sa stea fixa. Apoi, aveti nevoie de 2 fasii de carton cu lungimea egala cu latura cea mai lunga a formei de chec (25 cm.) si cam tot atat de inalte cat e forma de adanca (7 cm.). Inainte de a imbraca fasiile de carton in folie de aluminiu, se probeaza de cateva ori sa stea fixe in forma de chec, sa se potriveasca perfect, creand 3 spatii aproximativ egale. Se ajusteaza cu grija bucatile pana se potrivesc, apoi se imbraca in folie de aluminiu si se ung cu putin ulei. Iata cum trebuie sa arate:



Odata facuta trebusoara asta migaloasa, se poate deja aprinde cuptorul care se va fixa la 180 de grade Celsius, pentru ca prepararea compozitiei e foarte rapida.

 Cacaua si pudra de ceai verde se pun in doua castronele separate si fiecare se va dizolva in cate 3 lingurite de apa fierbinte .

 Se separa ouale si albusurile impreuna cu sarea se bat spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana cand se obtine o bezea ferma si zaharul s-a dizolvat complet.

 Se adauga galbenusurile toate deodata, la fel extractul de vanilie. Se mai bate compozitia foarte putin, doar cat sa se inglobeze galbenusurile.

 Se adauga faina si untul topit, dar nu fierbinte, la fel si cele 3 linguri de lapte . Se amesteca cu grija, ridicand compozitia de pe fundul castronului spre suprafata, asa incat sa se piarda cat mai putin din aerul acumulat in albusuri. Tineti cont ca nu am folosit niciun fel de agent de crestere asa ca e esential sa se amestece cu atentie. Daca credeti ca nu va descurcati cu aceasta manopera, adaugati 1/2 de lingurita de praf de copt pe care sa-l amestecati cu faina.

 Se imparte compozitia in mod egal in 3 castroane, o parte amestecandu-se cu cacaua si cealalta cu coaja de lamaie si matcha dizolvat in apa.
Se toarna cu grija cele trei compozitii in forma, fiecare in cate unul din spatiile create cu ajutorul despartitoarelor din carton.
Deindata ce cuptorul a atins temperatura de 180 de grade Celsius, se scot cu grija despartitoarele de carton din forma, impingand cu o lingura compozitia care a aderat pe suprafata acoperita cu folie de aluminiu inapoi in forma deasupra celei de aceeasi culoare (verde la verde, galben la galben etc.).

Checul se da la cuptor imediat dupa ce s-au scos despartitoarele din carton. Se coace checul 35-40 de minute, eventual se acopera cu o bucata de hartie de copt umezita daca vi se pare, dupa vreo 20 de minute, ca s-ar rumeni prea repede. Se verifica cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata.

Dupa cum obisnuiesc sa fac cu orice chec sau cozonac, l-am racit si pe acesta pe un gratar, asezat pe o parte, pentru a evita sa se incruzeasca.

Dupa ce checul se raceste complet, se decupeaza marginile (optional) si se feliaza dupa plac.
Checul nu e doar foarte aspectuos, ci si pufos si gustos. Pe langa aromele cu care ne-am obisnuit, de cacao si vanilie, partea cu ceai verde si lamaie aduce o nota de prospetime deosebita si are un gust excelent. Daca, insa, nu aveti cum sa ajungeti in posesia pudrei matcha, va recomand sa colorati una dintre treimi cu 3-4 linguri de pireu de afine (trecute prin sita) pentru o frumoasa culoare violacee, cu pireu de capsuni sau alte fructe.

Recomandari :

Prăjitură cu morcovi

Baiatul care a invins autismul !!!

Ai baut cafeaua, cu zatul ce faci ?

Cum sa-ti creasca parul repede?

 

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu