vineri, 10 ianuarie 2014

Tarta multifructe

 Tarta multifructe - ceva special pentru Ziua Indragostitilor / Dragobete


Dificultate: Redusa / Timp: 1h 20 min

Ingrediente :

    Blat:300g faina,100g zahar, 200g unt rece, 1 galbenus ou,1 lingura apa rece,  o prize sare, 1 plic zahar vanilat
   

    Crema: 1 litru lapte, 5 galbenusuri, 5 linguri zahar, 4 linguri amidon de porumb,4 plicuri zahar vanilat, 75g unt, 3 piersici, 3 caise,5 capsuni, 6-7 cirese,1 plic Tort-Gelee transparent
   
   
   Mod de preparare:
Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare, adauga untul taiat cubulete si se amesteca,se adauga galbenusul si apa rece si se framanta un aluat omogen.


Se formeaza o minge si se da la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Ca sa nu se arda marginile si ca sa nu se umfle, se acopera cu folie de aluminiu in care se pot pune boabe de fasole.


Se da tava la cuptorul preancins la 180gC pentru 20-25 de minute, inainte cu 5 min scoateti folia de aluminiu, sa se coaca un pic mai bine si parte de sus a tartei. Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca si il puneti pe un platou .Intre timp pregatim unplutura. Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.


Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.


Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul,amaestecand pana se topeste.


Se lasa sa se raceasca.Apoi se umple tarta cu crema si se orneaza in functie de preferinta.Eu am folosit piersici pe care mai intai le-am oparit in apa cu zahar ca sa se poate curate mai bine pielita de pe ele,apoi le-am taiat felii subtiri.Caisele le-am folosit neoparite,taiate tot felii subtiri,capsunile taiate si jumatati de cirese.La final se toarna gelatina pregatita conform indicatiilor de pe pachet.

Se lasa la rece inainte de a fi servita.

Recomandari :

Love Messages for Valentine's Day

Ceva dulce si simplu de pregatit pentru Ziua Indragostitilor

Chec in 3 culori

Prăjitură cu morcovi

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu