vineri, 7 februarie 2014

Prajitura sah

Prajitura sah, buna si cu aspect placut



Combina vanilia si ciocolata intr-o prajitura deopotriva gustoasa si cu aspect placut. Iti prezentam reteta de prajitura sah, simpla si de efect, pentru un desert stilat si delicios.

Cand vine vorba de prajituri, cu cat sunt mai aspectoase, cu atat ne fac mai multa placere. Prepararea prajiturii sah dureaza doar 60 de minute, deci este si o solutie rapida daca ai invitati si putin timp la dispozitie . Aceasta reteta este de ajuns pentru 12-14 portii.

Ingrediente :

Pentru doua blaturi:
- 6 oua
- 150 g de zahar
- 30 ml ulei
- 3 linguri de pudra de cacao
- o cana de faina
- un plic de praf de copt

Pentru crema:
- 400 g smantana
- 150 g de zahar
- 2 lingurite de gelatina
- esenta de vanilie

Pentru sirop:
- 100 g de zahar
- 150 ml de apa
- o lingura de zeama de lamaie


Mod de preparare :


Bate albusurile bine, impreuna cu zaharul.
Amesteca galbenusurile cu uleiul si praful de copt, dupa care incorporeaza in amestecul de albusuri pe care l-ai facut anterior.
Amestecul rezultat se imparte in doua. Intr-una din parti se pun cele trei linguri de cacao si se amesteca foarte bine.
Pune la copt cele doua blaturi, pe rand.
Pentru crema, amesteca smantana cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adauga gelatina si pune totul la racit, in frigider.
Pentru sirop, amesteca zaharul, apa si zeama de lamaie.
Dupa ce blaturile s-au racit, suprapune-le si taie-le in 8 fasii. Insiropeaza-le si unge-le cu crema, alternand fasiile de blat in functie de culoare.
Glazureaza prajitura cu crema ramasa si pune la rece pana a doua zi.

Cu aceasta prajitura sah le poti face o surpriza foarte placuta celor dragi. Nu numai ca acest desert arata minunat, dar are si un gust delicios, care imbina cele doua arome atat de indragite: vanilia si ciocolata.


Recomandari :
Reteta de Tiramisu
Profiterol facut in casa
Tocino de cielo
Ceva dulce si usor pentru Ziua Indragostitilor
Chec in 3 culori
Tarta multifructe
Prăjitură cu morcovi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu