luni, 10 februarie 2014

Prajitura cu capsuni

O prajitura excelenta pentru o noapte romantica




       Capsunile si frisca sunt asociate cu romantismul, nu-i asa ? Astazi va propunem o reteta care imbina aceste elemente intr-o prajitura delicioasa. :)







Dificultate : Medie /Timp : 2h

Ingrediente :

    -500 gm capsuni proaspete
    -3 pachetele de jeleu de capsuni

    Pentru baza de biscuiti
    -250 gm biscuit simpli
    -100 gm unt
    -60 gm zahar
    -90ml( 9 linguri) apa rece

    Pentru crema
    -2 linguri de gelatina granulata
    -340gm smantana Nestle( 2 cutii)
    -coaja rasa si zeama de la o lamaie medie
    -coaja rasa de la o portocala
    -150ml frisca
    -2 albusuri
    -50 gm zahar pudra

Mod de preparare:

Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele.
Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul.
Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.
Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari.
Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema.
Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.
Se lasa deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala.
Se adauda cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca. aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.
Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati.
Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin.
Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.

Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.Se feliaza dupa dorinta.

Si va uram ”Pofta buna!”


Recomandari :
Ceva dulce si simplu de pregatit pentru Ziua Indragostitilor
Chec in 3 culori
Tarta multifructe
File de peste cu cascaval la cuptor


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu